luni, 13 octombrie 2014

Ţânţarul - negare plauzibilă?!

Prietenul nostru, ţânţarul!
 

Prieteni, voi aţi auzit de „Negare plauzibilă”?! Păi, cum să nu, doar urmăriţi filme, cu precădere americane. Metoda este folosită peste tot, da’ nu îi zice aşa, ci, în funcţie de ţară, autorităţile autohtone îi spun cum le taie... capu’.
Ceea ce mă deranjează, însă, este că toate autorităţile din lume cred că toţi locuitorii E proşti!
O să mă întrebaţi ce mi-a venit tocmai acum, în campanie, să aduc vorba de asta1 Ei bine, vă fac un favor şi vă zic: tocmai am încheiat lupta nocturnă cu un Culex pipiens pipens” şi m-am enervat, hotărându-mă să dau sfoară în ţară şi nu numai. Cuuum, nu ştiţi cine este „Culex… „?! Hai, că vă luminez io: este ţânţarul comun. Dom’le, acesta este DRACU în picioare, pardon, în trompă.
Iar cei asiatici, ţânţarii tigru şi cei tropicali – inclusiv Anophel - sunt draci şi mai ai… dracu!
Aţi auzit, probabil, că ţânţarul este cel mai mare ucigaş… în serie, în masă etc.
Peste un milion de oameni mor anual din cauza virusurilor (viruşilor, pentru eventualii cârcotaşi) inoculaţi de ţânţari, ce declanşează boli nemiloase ca,
malarie, encefalită, febra West Nile, Chikungunya, Dengue, Rift Valley sau chiar… Ebola!

Acum, când Ebola este „la modă” – Doamne apără şi păzeşte! – vectorii purtători pot fi şi ţânţarii, da’ autorităţile şi mass-media nu şi nu! Nu vreau să sperii pe nimeni, ci doar să atenţionez, spre a fi mult mai atenţi şi responsabili sau - măcar - să murim informaţi!!!
Hipopotamul – pe locul doi la… genocid – bivolul african, leul, crocodilul, rechinul, scorpionul, şerpii veninoşi et caetera sunt nişte puişori nevinovaţi şi drăgălaşi, ce dau dovadă de compasiune şi ne lasă uneori să trăim.
Da’ ce voiam, de fapt, să spun?! Hei, herr Alzheimer, ia mai lasă-mă-n neuronu’ meu!
Aha, mi-am adus aminte şi din momentu’ acesta mă fac serios.
Autorităţile şi mass-media preiau din guriţa specialiştilor, experţilor, doctori, biologi, epidemiologi & comp. informaţii cum că ţânţarul – de exemplu – nu poate infecta cu HIV sau cu sifilis sau cu doamnele hepatite pe nimeni. Ei, aş, dom’ doctor! Toată lumea de la ‚mneata în jos e proastă şi nu foloseşte decât 1 (unu’) din cei 4 neuroni strict şi minim necesari într-un act reflex sau arc reflex. Da’ noi, mutanţi, putem crea conexiuni mentale şi cu 2 neuroni, că/curent electric mai avem prin celule.
Uite cum stă treaba! Se recunoaşte că prin seringi (injecţii) se poate infecta un om cu hepatită şi poate, olecuţă de Sida, cam atât. Sifilisul şi Sida se mai transmit şi prin sărut, contact sexual, deci transcutanat sau prin osmoză  - vai, ce erudit sunt!
Da’ noi, în prostia noastră, nu suntem de acord în total. S-o luăm băbeşte! Acul seringii, pe care se află – din neglijenţă – viruşii ucigaşi, înţeapă, pătrund în şi dincolo de epidermă, semănând „ucigaşii”!
”Trompa” ţânţarului face acelaşi lucru. Înţeapă şi suge sângele unui cetăţean bolnav de hepatită sau Sida ori sifilis sau etc. iar după digestie se pune pe supt la altcineva, lăsându-i cadou viruşii incriminaţi. Simplu, nu?!

Este un raţionament minimal şi fără cusur.
De aceea, de exemplu, un ascet sau un… eunuc se poate trezi că are… sifilis sau sida.
Închei abrupt, că mă apucă dracii, în legătură cu credinţa unor autorităţi sau specialişti că toţi cetăţenii E proşti. Să văd cine mă poate contrazice, da’ n-are cum, că ar contrazice însăşi LOGICA!

Dar tot eu le dau mură-n gură contraargumentu’, negarea:

NEGARE PLAUZIBILĂ?!

Ţânţarii nu pot infecta cu sida, sifilis, hepatită, Ebola etc. întrucât, după un prânz hemofag copios… se spală pe trompiţă, pe „dinţi” (!!!), pe chelicere şi pe picioare cu săpun şi apă caldă, apoi se dau cu alcool, cu formol, cu eter, cu iod, cu ETC.


Din această dilemă nu veţi ieşiii!
Am zis, da’ Cui prodest?!


Semnează, Mishu Neuron









De interes şi aceste postări:




 



(articol - pamflet)
Copyright Mishu Petra - Cameleonul

Un comentariu :

  1. - Industria farmaceutică trebuie să trăiască lejer...De ce să cheltuie bani pe cobai? Avem în Africa( și nu de ieri- de azi !!!). Deja s-a folosit vaccinul care nu are aprobare de la OMS, dar cu aprobarea (disperată!) a pacientului. Cât o mai fi pacientul în cunoştinţă de cauză...
    - S-au alocat sume imense (de la OMS, Banca Mondială, UE) pentru campania contra Ebola, când erau deja 1000 de decedaţi. Zilele astea sumele s-au triplat şi rezultatul e că boala se împrăştie cu mare viteză.
    - Ruşii au descoperit şi ei 3(!) vaccinuri. Hopa, la ei, ca de obicei, toate sunt mai ...balşoi(высокий)...
    - Cobai sunt, teamă este...Acum va intra mai multă lume în biserică, vor apărea vaccinuri preventive şi nu m-ar mira să ne oblige să cumpărăm( ca pe vremuri măştile de gaze) costume de protecţie.. Chiar ar fi bine să aflăm :1-cine e patron la fabricile de costume de protecţie( ce naţie o fi?) 2- Nu cumva în ţările alea africane s-au descoperit cine ştie ce zăcăminte şi se vrea îndepărtarea tuturor din zonă( curăţarea teritoriului)?
    - În ce priveşte ţânţarii, ai perfectă dreptate, dar cum de obicei se caută cauze mai costisitoare...

    RăspundețiȘtergere

Năvăliţi la comentarii şi/sau înjurături... numai să nu plângeţi!